Turistični boni, možna unovčitev tudi v TA ZTKŠ Šmarješke Toplice

11.06.2020

Spoštovani !

Skladno z objavo v Ur. listu RS (Uredba št.48, izdana 8.6.2020, z veljavnostjo od 19.6.2020), vam posredujemo nekaj informacij o načinu unovčitve bonov za turistična potovanja.

Ali lahko turistični bon unovčim tudi v agenciji ? Turistični bon lahko unovčite za počitnice v vseh slovenskih turističnih objektih, s katerimi ima ZTKŠ Šmarješke Toplice sklenjeno pogodbo o sodelovanju (slovenska zdravilišča, morske hotele, apartmaje,..). Pri nas lahko opravite rezervacijo, eventuelno razliko , ki je ne boste krili z bonom, lahko plačate pri nas oz. po dogovoru. Podatke za unovčitev bona (osebni dokument, EMŠO …) pa predložite pri hotelski recepciji takoj ob prihodu. Natančen seznam potrebnih podatkov je razviden iz Uredbe.

Koliko je vrednost turističnega bona zame in za moje družinske člane? Prejeli jih bodo vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov.

Za katere storitve lahko unovčim turistični bon? Z bonom lahko plačate nočitev ali nočitev z zajtrkom. Velja za vse nastanitvene obrate: hotele, počitniške domove in letovišča, turistične kmetije, planinske domove, avtokampe …

Ali lahko doplačam polpenzion, wellness in druge storitve? V kolikor v objektu nudijo možnost dodatnih obrokov, wellness ter drugih storitev, lahko te doplačate, vendar ne s turističnim bonom.

Kdaj lahko izkoristim turistični bon? Boni so unovčljivi med 19. junijem in 31. decembrom 2020.

Na koga so boni prenosljivi? Boni so prenosljivi med sorodniki, in sicer v ravni vrsti do drugega kolena. Do prenosa so torej upravičeni stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki, zakonci, zunajzakonski partnerji, partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, prenos pa ni mogoč tudi med otroki in njihovimi zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši. Prenosi med brati in sestrami niso mogoči. V primeru prenosa bo moral koristnik bona ponudniku storitve predložiti posebno izjavo, ki jo bo podpisal upravičenec oziroma njegov zakoniti zastopnik ali skrbnik. Bon je lahko prenesen le enkrat in še to le, če že ni bil delno uporabljen. Obrazec za prenos bonov je na voljo na koncu Uredbe.

Kaj pomeni, da lahko turistični bon unovčim v večkratnem znesku? Zaradi tega pravila lahko vaša družina bone res dobro izkoristi. Bon lahko unovčite za bivanje pri različnih ponudnikih in v različnih terminih. Stanje svojega bona lahko spremljate v mobilni aplikaciji eDavki.

Kaj se zgodi, če bonov do konca leta ne porabim? Neizkoriščeni boni po 31.12.2020 zapadejo. Bon niso izplačljivi v denarju. Upravičenec ne bo mogel uveljavljati nikakršnega zahtevka do Republike Slovenije.

Dodatne informacije: visit@smarjeske-toplice.si, T: 07 30 74 073, M: 051 354 341, S: visitsmarjeske-toplice.si

S spoštovanjem,

ZTKŠ Šmarješke Toplice