Kolesarjenje z električnimi kolesi.

12.08.2020

Zagrizite s kolesom po kateri izmed številnih kilometrov označenih kolesarskih poti ali poiščite takšno po svoji meri težavnosti. Tukaj ste dobrodošli vsi ljubitelji kolesarjenja. Dolenjska je raj za brezmejno kombiniranje kolesarskih tur. Številne manj prometne in gozdne poti ter rastoči kilometri urejenih, asfaltiranih kolesarskih površin vam ponujajo priložnost za nepozabno kolesarsko avanturo. Naj si bo po ravnini, na ali s hriba, okoli gore ali celo skoznjo. Številne gozdne ceste so raj za vse kolesarje. 

Začetna točka je TIC v Šmarjeških Toplicah. Pot se nadaljuje na Brezovico, po zeleni dolini Zavetršnice ; po gozdni poti prispete do vasi Gorenja vas kjer se vam odpre nepozaben pogled na mehko, prijazno in zeleno dolenjsko pokrajino .Pot se nadaljuje mimo dolenjskih zidanic, nato pa vas čaka spust po gozdni poti v dolino do izvira Radulje in do naravnega izvira termalne vode Klevevška toplica. Po dogovoru se lahko ustavite in okrepčate v vaški gostilni. Kolesarjenje nadaljujete mimo vinogradov in sadovnjakov v smeri Škocjana, proti vasem Vinica, Orešje in Osrečje.Na znamenitem Vinjem vrhu (392 m) , od koder vam pogled seže do doline reke Krke, Gorjance, Kočevski Rog, Mirno Goro, ob lepem vremenu, si ogledate cerkev sv. Jožefa in naredite spominsko fotografijo. Čaka vas spust po gozdni poti, preko reke Krke do gradu Struga, golf igrišča Golf Grad Otočec.

Za več informacij in najem električnih koles nas kontaktirajte na: visit@smarjeske-toplice.si T: +386 (0)7 30 74 073, M: +386 (0)51 354 341

Image title