DOBRODELNI OPERNI MARATON DOM

Ob svetovnem dnevu teka organiziramo poseben dobrodelni dogodek. Z Ireno Yebuah Tiran, priznano mezzosopranistko in maratonko, pripravljamo Dobrodelni Operni Maraton, ki bo združil tri zelo pomembne vrednote: kulturo, šport in dobrodelnost. 

S tekom in petjem bomo povezali štiri dolenjske občine: Šmarješke Toplice, Novo mesto, Šentjernej in Škocjan.

Image title


Na več kot 42 kilometrov dolgi progi so predvidena tudi postajališča, kjer bo Irena s svojimi pevskimi prijatelji zapela enega izmed najlepših opernih napevov.

Dogodek ima tudi dobrodelno noto.  Želimo zbrati finačna sredstva za pomoč pri razvoju talentov za štiri mlade upe, ki so nekaj rezultatov že dosegli, s tem projektom pa jih bodo lahko še več.

Sodelujte v Dobrodelnem Opernem Maratonu tudi vi: odtečite del poti skupaj z Ireno, se nam pridružite ob pestrem dogajanju na postajališčih ali pošljite SMS sporočilo! 

Kot verjamemo skupaj z ambasadorko projekta, Ireno Yebuah Tiran, je »za obstoj človeka nujen zdrav duh (kultura) v zdravem telesu (šport). Prav tako to velja za narod in vse človeštvo. Zadnji dve leti nas življenje preizkuša na več ravneh. Zato je še toliko bolj pomembno, da kulturi in športu posvečamo več pozornosti. Samo če smo zdravi in pomirjeni s seboj, lahko koristimo sebi in drugim. Poleg tega čedalje bolj spoznavam, kako pomembna je skupnost. Moč sodelovanja in povezovanja je neprecenljiva. Zato vabim vse, da se mi pridružijo na tej poti – odtečejo maraton (ali le del tega) oziroma se nam pridružijo na postajališčih in prisluhnejo glasbenim napevom.«

Image title


Dobrodelni Operni Maraton bomo izvedli v nedeljo, 5. junija 2022. Maraton pričnemo ob 9:00 na Karlovškovm trgu v Šmarjeti ter ga na Trgu ob 17:00 tudi zaključimo s svečano podelitvijo in predajo dobrodelno zbranega zneska mladim. 


Prejemniki zbranih sredstev:

Image title


EMA STAREŠINIČ

pravi, da je svojo ljubezen do glasbe pokazala že v ranem otroštvu. Starša celo pravita, da si je uspavanko zapela kar sama. Uspešno je opravila kar 8 razredov violine  ter 6 razredov klavirja Poleg pravne fakultete trenutno obiskuje tudi šolo solopetja v čemer dosega najvišje rezultate na mednarodnih tekmovanjih! V navdihujočo zgodbo dodaja niti sodelovanja, saj je članica tamburaške skupine Preloški muzikanti, kjer sodeluje kot pevka in violinistka, poje tudi v pevskem zboru Pravne fakultete, Pegius in igra v godalnem ansamblu Glasbenega ateljeja Tartini.
Ema si v bodoče želi glasbeno ustvarjati in postati uspešna sopranistka - mi pa jo na njeni poti podpiramo!


Image title

JAN ARH 

je gotovo najbolj nenavaden študent slovenistike, kar ga poznamo. Zakaj, sprašujete?
Janova navdihujoča zgodba je v glasbo in note ujeta že od osnovnošolskih pričetkov. Z osmimi leti je namreč pričel z glasbeno pripravnico in se leto za tem vpisal na pouk klavirja. Kmalu je klavirju dodal drugi instrument, diatonično harmoniko. Leta 2019 je znanju dveh instrumentov dodal še uspešen sprejem na pouk solopetja, ki ga je že okronal z zlatim priznanjem na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije TEMSIG lansko poletje pa je mehu dodal še 4 strune in se pričel učiti igranja violine.
Neutrudni Jan je bil 12. marca letos sprejet na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani. 

Jan si v bodoče želi glasbeno ustvarjati in postati uspešen pevec - mi pa ga na njegovi poti podpiramo!Image title

KLARA LUKAN 

je gotovo najhitrejša študentka drugega letnika Biotehnologije na ljubljanski Univerzi. 21 letna Klara je svetovno priznana atletinja, ki že 12 let aktivno tekmuje v teku na srednje/dolge proge. Kot udeleženka olimpijskih iger v Tokiu je v disciplini teka na 5000m zastopala barve Slovenije. Leta 2019 je na tem področju postala Evropska prvakinja, leta 2020 je naziv okronala še z naslovom evropske mladinske podprvakinje v krosu. Leto kasneje pa je rezultate še izboljšala in osvojila srebro na evropskem prvenstvu v krosu! Poleg naštetega je Klara tudi državna članska rekorderka v cestnem teku na 10 km ter na razdalji 2000 m ter dvakratna balkanska članska prvakinja. Tekmovala je po celem svetu, od Italije, Češke, do Kenije, vse od leta 2013 pa ponosno zastopa Slovenijo kot članica slovenske reprezentance.  Za svetovno priznano športnico, ki si želi novih dosežkov tudi v prihodnje - jo na njegovi poti podpiramo! Image title


LOVRO ŠIMEC 

pravi, da mu je bila v zibelko položena vztrajnost in talent, ki ju je sam dodobra izpilil. Mladi atlet se s tekom spogleduje že od začetnih osnovnošolskih let. Je večkratni državni prvak v dvorani in na prostem, v disciplinah od 800 do 3.000 metrov. Lani je prvič nastopal v državni reprezentanci na Balkanskem prvenstvu v Srbiji in z veseljem nam pove, da je zastopati Slovenijo na mednarodnem tekmovanju prav poseben občutek. Lovro je bil letos izpolnil normo za zastopanje Slovenije na evropskem prvenstvu v Jeruzalemu, kjer bo tekmoval v teku na 1500m. Poleg pridnega gimnazijskega dela, ki ga opravlja kot učenec športnega oddelka Gimnazije Novo mesto, si želi uspešno trenirati tudi v prihodnje. 

Mladega tekača čaka lepa prihodnost in mi ga na njegovi poti podpiramo! Trasa teka in postajališča:

Štart I 9:00 

Trg v Šmarjeti

Duet iz opere Hoffmanove pripovedke J. Offenbacha Barcarolle 

*

1. postajališče I 9:42

Grad Otočec

J. Offenbach/ Barcarolle 

*

2. postajališče I 10:40 

Glavni trg, Novo mesto

G. Verdi/ Napitnica 

*

3. postajališče I 11:35

Gostilna Vovko, Ratež 

W. A. Mozart/ Il core vi dono 

*

4. postajališče I 12:30 

Gostišče Pri Slavcu, Gorenji Maharovec

 W. A. Mozart/ Soave sia il vento 

*

5. postajališče I 13:00 

KC Primoža Trubarja, Šentjernej

L. Delibes/ Cvetni duet 

*

6. postajališče I 13:38 

Oštarija pri Selaku, Dobrava pri Škocjanu

La ci darem la mano 

*

7. postajališče I 14:23

Občinska stavba Škocjan

G. Verdi/ Bella figlia dell’amore 

*

CILJ I 15:20 

Karlovškov trg v Šmarjeti 

Arija iz opere Turandot G. Puccinija Nessun Dorma 


ZAKLJUČNA PRIREDITEV I 17:00 I KARLOVŠKOV TRG V ŠMARJETI 

Dobrodošli! 

Image title


Cena: 0,00€

Pošlji povpraševanje